Hierdie is nogal ‘n luukse outjie, veral vir dié van julle wat bobotie smaak. Check, dit word in ‘n pampoen gedoen, sommer op jou Weber.


Bobotie

1 kg Maalvleis (as jy lewer gebruik meng 4 eetlepels asyn by die lewer. Dit hoef ook nie vooraf gebraai te word nie, jy kan die rou mengesl in die pot sit)
1 Gerasperde ui
2 (+-) huisies knoffel
2 Snye brood
250-375 ml Melk
3 Eiers
2.5 ml Gemmer (vars)
60 ml Amandels
2 Eetlepels kerrie
2 Teelepels suiker
Sout en Peper
125 ml Blatjang
125 ml Rosyne
Suurlemoensap
2 Lourierblare

• Smeer ‘n oondskottel of kry die pampoen reg
• Gebruik n koppie melk met 1 geklitsde eier en laat die brood daarin le
7 week brood in melk en n eier• Braai die uie, knoffel en gemmer en hou dit eenkant
8 braai uie knoffel gemmer en drink bier uit laarnie glas• Braai die vleis en hou eenkant (die lewer hoef nie gebraai te word nie)
• Meng die vleis, een eier, sout, lourierblare, blatjang, suurlemoensap, amandels en rosyne  en die brood melk en eier saam. Plaas in sit gesmeerde oondbak (of pampoenpot)
9 gooi die vleis, goeters by• Meng die eier en die ander melk en giet oor die vleis
10 gooi brood by vleis• Bak teen 180 grade vir 30-40 min tot goudbruin (bak die rou lewer bietjie langer, tot dit verm is) as jy dit in die pampoen doen, tot die pampoen sag is as jy die met jou duim druk
• Bedien met Geelrys, klapper, blatjang en piesang

Geelrys:

1 Koppie Rys
2,5 koppies water
½ Teelepel Sout
1 eetlepel botter
1 eetlepel suiker
n hand vol rosyne
2 stokkies kaneel

• Meng alles en kook totdat dit reg is

Pampoenpot:
• Vat n kleinerige Pampoen – daai wat so effens blouerig is en en meer regop as die plat wit boerpampoen
• Sny n deksel in en krap die pitte uit.
3 sny deksel4 haal pitte uit• Krap dan van die “vlees” van die pampoen uit, sodat hy nêrens dikker as so ongeveer 2-3cm is nie. Sny sommer die dekseltjie ook dunner.
5 sny van die pampoenvleis uit6 tot daa so 2 cm dik skil oor is• Vat die uitgesnyde vlees en maak pampoenkoekies daarvan, of sop of iets anders wat kan dien as ‘n voorgereg.
• Sit dan die bobotiemengsel hierin, giet die eier en melk mensel bo-op, sit die pampoen-dekseltjie op en bak – of in n weber (lekkerste!) of in die oond teen so 180grade.
14 skink bo op vleis 16 sit in weber met deksel eenkant 17 as die pampoen sag is is hy gaar 18 sit dekseltjie op en eet• Dit vat gewoonlik so 1 en n kwart uur, maar dit is gewoonlik reg as jy met jou vinger so ‘n duik in die kant van die pampoen kan druk: as hy lekker sag is dan is die hele storie ontrent klaar. Jy kan dan die pampoendekseltjie ook afhaal sodat daai geel skilletjie bo-op die bobotie so bietjie van n “Tan” kan kry (afhangende van hoe jou kole nou nog lyk.
• Afhangende van die hoeveelheid mense, kan jy die klaar gaar rys in die onderkant van die pampoen pak, met die bobotie mengsel bo-in, of net bobotie in die pampoen met die rys apart in die pot.

Vir Variasie het ek die geelrys vervan met Quinoa of met growwe pap

Deel so bietjie...