‘n Eenvoudige glazed gammon is een van die maklikste goed op aarde om vir Krismis te maak, plus dis fokken lekker. As jy manage om hierdie op te fok is jy ‘n special tipe van dom.

Wat jy nodig het:
Ontbeende, ongekookte gammon van omtrent 2.5kg1 ui in twee halwes gesny
cloves (as jy nie cloves like nie, los dit uit)
2 stokkies selery
water
50g botter
75g bruinsuiker
‘n eetlepel mosterd (nie fokken hotdog mosterd nie, iets oordentlik)

Sit die gammon in ‘n groot pot en vul op met koue water en laat dit kook
Sodra dit kook, drain die water uit, maak die pot skoon en maak weer vol met water.
Druk die cloves in die twee halwe uie in. Hy moet lyk soos ‘n porcupine. Bring alles tot op kookpunt, bring die hitte af en simmer hom vir so twee-en-‘n-half ure.
Haal die pot van die plaat af enĀ  laat die gammon afkoel in sy sous.
As hy koud genoeg is, haal die vel af (net die vel, nie die hele fokken storie met die vet nie)
Sny nou diamant shapes oor die vet regoor die bokant.Smelt botter oor lae hitte en voeg die bruinsuiker en mosterd by. Meng alles tot dit lekker smooth is.
Smeer die mengsel met ‘n kwas oor die gammon. Jy kan cloves ook indruk as jy wil.
Druk die outjie in ‘n preheated stoof teen 200 celsius vir 40 minute tot hy nice en bruin is.
As jy wil fancy wees kan jy cherries ook bysit aan die einde. Cherries werk lekker in bacon opgerol ook.
Bedien saam met enige bygeregte. Ons was fokken lui en het rys en slaai bedien. Roasted aartappels werk befok.
IMG_0273

IMG_0274

IMG_0276

IMG_0277

Deel so bietjie...