‘n Lekker maklike bierbrood vir enige geleentheid, maar veral ‘n hit by jou tjommies se braai.

Wat jy nodig het:

‘n Broodpan (jy koop hom cheap-cheap by Checkers).
500 g self raise meel.
500 ml bier (verkieslik iets met ‘n soeterige smaak soos Heineken).
1 pakkie tamatiesop
Sundried tamaties.
Vars basil.
Gerasperde cheddar kaas.
Sout en peper (na smaak).

Wat jy doen:
• Meng die meel en die bier ‘n mengbak sodat dit ‘n papperige dik mengsel maak. Gooi dit dan in die broodpan.
• Gooi die pakkie tamatie sop by –  as dit maak dat die mengsel droog is, moer nog bier by.
• Suip die res van die bier uit. Mens mors nie met drank nie.
• Vat ‘n kosskêr en knip die sundried tamaties en die basil in fyn stukkies by die mengel in.
• Gooi sout en peper by soos wat jy dit verkies.
• Verhit jou oond tot 200 C en sit die brood in.
• Die brood vat presies ‘n uur.
• As jy halfpad is, haal die brood uit en moer die kaas oor. Mens gooi nie die kaas in die begin op nie, anders word dit te hard.

Bedien dit saam met braaivleis.

angola-se-bierbrood-2

angola-se-bierbrood-1

Deel so bietjie...